Veilig omgaan met asbest in de bodem begint met gedegen onderzoek

Asbest in de bodem

Wanneer er een ‘redelijke verdenking’ bestaat dat er asbest in de bodem aanwezig is, heeft u een ‘asbest-in-bodem-onderzoek’ nodig. Hebt u bijvoorbeeld te maken met puin in de grond? Dan wordt hier mogelijk asbesthoudend materiaal aangetroffen en bent u verplicht om dit te laten onderzoeken. Ook bij asbesthoudende daken of andere toepassingen kan er asbest in de bodem terecht komen. Terra Milieu voert onderzoeken uit omtrent asbest in de bodem, conform de wettelijke richtlijnen NEN 5707 (bij grond) en NEN 5897 (bij puin). Snel, veilig en voordelig.

Toegankelijk en accuraat

Werkwijze

Afhankelijk van uw situatie kan Terra Milieu verschillende soorten bodemonderzoeken voor u uitvoeren. Zo kunnen we het onderzoek naar asbest in de bodem combineren met regulier verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740. In bepaalde gevallen is het nodig om een nader onderzoek uit te voeren met betrekking tot asbest in de bodem. Onze veldwerkers zijn gecertificeerd om dit soort onderzoek voor u uit te voeren. We adviseren u graag over de beste werkwijze, en voeren de werkzaamheden graag voor u uit.

Heeft u vragen over asbest? Of wilt u snel en goedkoop een asbestinventarisatie van de bodem laten uitvoeren? Neem gerust contact met ons op!

 

 

“Terra staat bij ons voor kwaliteit, betrouwbaar en betaalbaar. Kwalitatief goede adviezen, van een constante betrouwbare kwalteit tegen een betaalbare prijs.”

Geert Schuijers, Specialist bodem & bouwstoffen